Välj en sida

För någon som är lika dålig på att rita och måla som jag kan det vara svårt att använda byggkomponenten storyboard för att göra en film. När jag gjorde den här filmen testade jag en annan metod.

Intervju som grundpelare

Långt innan jag började filma den här filmen började jag skapa ett storyboard i mitt huvud. Om du har koll på vad jag har gjort för filmer förut så har du nog listat ut att jag gillar saker som är lite åt actionsporthållet. Ett tag var jag inne i en period när jag kollade på en hel del snygga longboardfilmer. Det jag själv kände att jag ville göra var att producera en film som rent bildberättarmässigt var riktigt snygg och samtidigt bygger på en persons känslor för brädan. Det bästa sättet att få veta hur någon tänker ock känner kan ofta vara att fråga. Intervjun är ett av mina bästa verktyg som filmskapare, jag älskar att intervjua människor. Det är förmodligen min journalistiska nyfikenhet och erfarenhet som gör att de flesta av mina filmer skapas med intervjun som grunden till bygget.

Timelapse

För att få din film mer intressant och snyggare kan timelapse vara ett bra verktyg att använda.

Andra sätt att ta fram storyboard

Så jag ville göra en riktigt snygg film som skulle byggas på en intervju. Vad behövs för att göra en riktigt snygg film? Snygga miljöer! För att hitta de här miljöerna tog jag min systemkamera, Canon 5D mark II, och tog en lång promenad med en av mina söner i vagnen. Sen tog jag helt enkelt kort på allt som jag tyckte kunde vara snyggt i en film. Det här är något som jag verkligen kan rekommendera till alla som är lika dåliga på att rita som jag. Med hjälp av alla bilder kunde jag bygga lite av en storyboard, det fick mig verkligen att få en vision av hur jag skulle filma.

Några av bilderna jag utgick från

Även traditionell storyboard

Som ni ser så testade jag också att jobba med en mer traditionell storyboard. Inte så snyggt men det fyllde sitt syfte. Jag orkade dock bara göra själva starten. Jag önskar verkligen att jag skulle vara bra på att måla och rita för då skulle jag kunna jobba mer med storyboards. Den stora fördelen är att själva filmandet blir så mycket lättare och när jag jobbar mot en storyboard blir framför allt redigeringsjobbet mycket effektivare eftersom klippordningen redan är strukturerad.

UTRUSTNINGSLISTAN

Kamera
 • Canon 5D mark II
 • Canon 7D
 • Canon 16-35 mm 2,8f L USM
 • Canon 24-105 4f L IS USM
 • Canon 50 mm 1,4f
 • Genus ND variabelt filter
Ljud
 • Zoom H4n
 • Sennheiser K6
Övrigt
 • Manfrotto 055 XPROB och 501 videohuvud
 • Glidecam HD2000
 • Kessler pocket dolly
 • Swedish Chameleon SC3:Large
 • Hemmagjord jib
Program
 • Final Cut Pro 7
 • Motion 4
 • Sondtrack pro