Välj en sida

Här kommer ett tips på ett bra nyårslöfte. En 52 veckors fotoutmaning, en ide som jag hittade på sajten nofilmschool.com  (enligt mig en mycket bra sajt att hålla koll på om du jobbar med film).

Utmaningen går ut på att du ska ta en speciell bild varje vecka och då utgå från ett speciellt tema. Jag har inte läst alla teman men jag gillar idéen. Från början kommer utmaningen från Dogwood Photography. I beskrivningen förklaras det hur den här listan kan vara en utmaning att klara av, men att det är det som är meningen så att du som fotograf kan utvecklas under 2016.

Solnedgång i Unbyn utanför boden. Bilden är tagen av frilansjournalisten Jonatan Nilsson

Uppmaningen är att dela dina bilder under hashtagen #dogwood52 och #dogwoodweek[NUMMER] (t.ex.: #dogwoodweek1, #dogwoodweek2). Sen är det bara upp till dig att dela bilden på de plattformar som du känner för, som exempelvis Twitter, Instagram och Facebook. Det har också startats en specifik facebookgrupp för den här utmaningen som du kan gå med i om du vill. facebook.com/groups/dogwood.52

Ni som följer mig på Instagram kanske har märkt att jag inte har varit så flitig där. Jag har helt enkelt inte tagit så mycket stillbilder på senaste tiden. Jag har själv funderat på hur jag ska lyckas bli flitigare som stillbildsfotograf. Jag älskar att ta kort men jag kommer liksom aldrig ut. Jag planerar att anta den här utmaningen och publicera mina bilder. Den första bilden ska alltså vara ett självporträtt. Får se hur jag gör det. Här planerar jag att lägga ut mina biler

Här finns alla 52 teman.

52 Week Photography Challenge